Etikettskrivaren – fortfarande aktuell

Man skulle kunna tro att etikettskrivaren har spelat ut sin roll. Men så är det inte alls. Efterfrågan på printers som kan skriva ut etiketter är fortsatt stor.

Det spelar nästan ingen roll hur mycket man digitaliserar en verksamhet, det behövs ändå etiketter av olika slag. Därför är det så populärt att beställa etikettskrivare via applog.se.Etikettskrivare

Oavsett hur mycket som görs digitalt behövs det etiketter också. Automatisering som obemannade kassor i matbutiker läser streckkoder, och vill man införa ett liknande system på sitt lager behöver man etikettskrivare.

Etikettskrivare underlättar också när man ska sätta upp ett nätverk eller serverrum på ett företag. Med en printer är det enkelt att märka samtliga hårdvaruenheter med unikt namn och ip-adress. Fler tips för serverrummet finns att läsa här. Men etikettskrivare spelar inte bara en stor roll i den digitala världen.

Etikettskrivare i livsmedelsbranschen

En bransch där entreprenörerna snabbt ökar i antal är livsmedelsbranschen. Fler och fler startar egna företag och säljer livsmedel som tillverkats med hantverksmässiga metoder. En som tidigt gjorde denna resa är Renée Voltaire, som började hemma i köket.

Men produktion av kex och granola hemma i ett villakök håller inte i längden. En lycklig slump gav henne uppdraget att laga maten i Saltsjöbadens sjukhuskök – och låna köket på kvällarna för egen produktion.

– Det första jag köpte var en etikettskrivare. Det var nervöst, det var ju mycket pengar. Men jag har kvar den och den funkar.

Även i kött- och fiskbranschen finns det många etikettskrivare, berättar Jan-Eve Gustafsson. Han har sin verksamhet i Furulund utanför Kävlinge, mellan Lund och Landskrona, och reparerar och säljer framför allt vågar. Men även etikettskrivare, berättar han för Sydsvenskan, och han får ständigt nya kunder.