Tanken bakom Apples nya Iphone 7 hörlurar

Ytterligare en ny modell av Iphone lanserades i höstas där en stor förändring var det borttagna hörlursuttaget. Istället för att använda vanliga hörlurar måste man nu skaffa sig en adapter, köpa lightning lurar eller testa trådlösa ear pods.

iphone 7Den senaste modellen av Iphone är generationen nummer 7 vilken släppet i höstas. En av de största förändringarna på den nya modellen var det uteslutna hörlursuttaget. 3,5mm ingången är borttagen och kvar finns endast det så kallade lightning uttaget. Istället för att använda iphone 7 hörlurar som sitter fast i telefonen släppte man samtidigt ett par trådlösa hörlurar att använda tillsammans med sin Iphone. Alternativen för hörlurar blev istället lightning-hörlurar som passar i laddningsuttaget eller ett par trådlösa earpods.

Är förändringen populär?

Men varför tog man bort uttaget och är de trådlösa hörlurana bättre? I en artikel skriver man att den största anledningen till att man slopade hörlursuttaget var för att få mer plats för annan hårdvara i den redan så tunna och smidiga telefonen. Apple säger även att de vill följa den trådlösa trenden som kommer fortsätta att bli större och större för varje år. Genom att ta bort ett av uttagen kunde man även få telefonen att bli bättre resistent mot vatten.

Expressen gjorde ett test på de nya iphone 7 hörlurarna och kunde konstatera att Apple har saker att utveckla för att tekniken och tanken bakom hörlurarna ska bli älskvärda av användarna. I sammanfattningen av testet kan man läsa att de trådlösa hörlurarna är smidiga då man slipper trassla in sig i sladden. Dock så håller ljudkvaliteten inte måttet om man jämför med de vanliga sladdkopplade varianten. Designen och komforten i örat är inget som sticker ut och priset är väldigt högt. Personen som gjorde testet såg helt enkelt ingen anledning att köpa de trådlösa hörlurarna då vanliga budgetlurar känns och låter likadant.