Reparera trasig telefon

De moderna mobiltelefonerna ger oändliga möjligheter och det finns ingenting du inte kan göra med din telefon. Mobilerna som finns nu agerar som telefon, dator, tv och allt däremellan. Det som de däremot också gör är att snabbt gå sönder. Även om de är snygga att titta på är de mycket känsligare än de telefoner som fanns förr, bl a på grund av materialet de är tillverkade i.

Har du fått en spricka i glaset på din telefon eller har touchskärmen slutat fungera som den ska? Det kan vara lockande att då springa iväg och köpa en helt ny telefon, speciellt med tanke på alla nya modeller som släpps på löpande band. Vill du spara pengar, och dessutom göra en stor skillnad för miljön, bör du däremot vänta med en ny telefon. Det är bättre att laga sin mobiltelefon som redan är befintlig. Att laga telefonen är betydligt mindre kostsamt än att köpa en ny och dessutom går det väldigt snabbt. Det finns mängder med företag som fokuserar på reparationer för smartphones och där du får din telefon tillbaka inom loppet av 24 timmar, ibland snabbare än så.

Många reparationsmöjligheter

Det är inte helt ovanligt att tro att mobilen är så pass trasig att den inte kommer gå att laga, men så är sällan fallet. Oavsett om du har en trasig skärm eller om du behöver byta batteri så finns det ett företag som kan hjälpa dig. Du kommer till exempel att kunna lämna in telefonen för hjälp med kamerabyte, rengöring, byte av batteri, byte av skärm, byte av display, reparation av mikrofon eller högtalare och rengöring eller byte av laddport.

Ökad konsumtion ger ökade miljöproblem

Den främsta orsaken till varför du bör reparera din telefon istället för att köpa en ny är dock på grund av miljön. Det är ytterst få som är medvetna om att tillverkningen av endast en modern smartphone genererar i så mycket som 86 kilo avfall. Svenska Miljöinstitutet har gjort en studie med Avfall Sverige för att se hur mycket en vardaglig produkt skadar miljön när den tillverkas. Om du tittar på din telefon så ser du att den är tillverkad i både metall, glas, plast och många andra typer av material.