Trygga samhällen

Att känna trygghet, oavsett om det är hemma hos sig själv eller ute på gatorna är något som är väldigt viktigt för oss människor. Utan en stor trygghet så är det mycket som blir annorlunda, så det är något som man aldrig ska kompromissa med. Men även om man har larm hemma och så vidare så är man inte garanterad trygghet, samhället måste nämligen ta sitt ansvar! 

Trygghet är något som alla människor dras till, oavsett om man tänker på det eller inte. Att ha ett tryggt samhälle som man omger sig av är därför otroligt viktigt, men det är inte alltid som man kan påverka det så mycket själv. Som tur är så finns det något som andra kan göra, eller så hjälps man åt. Såhär skriver man till exempel på mitti.se:

 Rinkeby och Tensta har fått 20 nya ungdomsvärdar som ska hjälpa till att skapa trivsel och trygghet isina stadsdelar. – Jag tror att vi gör mycket nytta, säger Kürsat Esen, en av de nya värdarna.

Just sådana här saker gör mycket för ett samhälle, och alla borde ha det. För i till exempel Malmö så är det långt ifrån alla som känner sig riktigt trygga i sin stadsdel, så uppenbarligen finns det en del att göra. Visst är ordningsvakter och väktare med bra utrustning från Peli en stor trygghet, men det är inte allt. Extra svårt är det i tider som dessa då man även kan bli angripen på nätet, där Sverige inte direkt med enkelhet klarar säkerheten. Man ska med andra ord vara försiktig, var man än är!