Så köper du begagnad dator framgångsrikt

När du är i behov av en ny dator ska du överväga att köpa en begagnad. Du kan nämligen få en riktigt vass dator till ett förmånligt pris. Det viktiga är att du väljer en som fyller ditt behov.

Oavsett om du behöver en ny dator för gaming, kontorsarbete eller bildbehandling finns det en begagnad dator som fyller ditt behov. Det är möjligt att köpa en begagnad laptop som har lika hög kvalité som en sprillans ny. Med en begagnad laptop kan du använda datorn till det du behöver samtidigt som du bidrar till en hållbarare värld. Du kan också spara mycket pengar på att köpa begagnat.

Välj dator efter behov

Om du ska köpa en laptop som arbetsdator är det viktigt att du vet vad du ska använda den till. Det krävs olika prestanda för olika saker. Om du ska köra tunga program och behandla bilder krävs en dator med högre prestanda än om du mest ska skriva texter i ett ordbehandlingsprogram. Du kan alltid rådfråga försäljaren om vilken dator som hen tror passar dig bäst om du är osäker. När du ska köpa en begagnad dator är det också bra att fråga om garantier, support, batterikapacitet och om det är öppet köp.

Fördelar med att köpa en begagnad dator:

  • Högkvalitativ dator.
  • Billig i inköp.
  • Bra för miljön.
  • Lika lång hållbarhet som en ny dator.

Datorn täcks av hemförsäkringen

När du köper en begagnad dator behöver du ingen extra försäkring om du har en hemförsäkring. Personliga saker som dator ingår om den mot förmodan skulle bli stulen. Det kan dock vara en fördel att ha en drulleförsäkring om det inte redan ingår. Då är du försäkrad och får ersättning om du exempelvis råkar spilla kaffe i din laptop. Tänk på att när din dator är helt slut eller har gått sönder är det viktigt att du återvinner den.

Bra för miljön att köpa en begagnad dator

Förutom att du får en riktigt bra dator till en liten summa jämfört med en ny är det väldigt bra för miljön att mer elektronik återanvänds och säljs vidare. En begagnad dator som säljs av ett företag har blivit granskad och raderats på all information. Varje enhet som säljs vidare klassas efter genomgången hos många försäljare med olika benämningar som exempelvis nyskick, mycket bra skick eller okej skick.