Skydda din mobil

Vi lever i en värld där vi ständigt är uppkopplade och där mobilen i stort sett är vår bästa vän. Med den kan vi göra det mesta och lite till. Vi kan både anpassa vår telefon innehållsmässigt och utseendemässigt, dokumentera våra liv med den samt höra av oss till nästan alla på jorden. Kanske är det därför en bra idé att  även skydda den. 

Trasig skärm iphoneI Sveriges Radio pratas det om hur mycket vi använder våra mobiler, hur vi via den delar, skriver, spelar och surfar. I princip alla gör det och det går dessutom neråt i åldrarna, de flesta i mellanstadiet har en mobil och det tycks vara ett väldigt bra sätt att hålla kontakt med varandra när arbets- och skoldagen skiljer människor och familjer åt. Vi tar bilder på det vi äter och vi tar framförallt bilder på oss själva. Det är tydligt att vi borde skydda våra telefoner mer än vad vi gör, något som för oss är essentiellt att använda varje dag men som så lätt får repor och sprickor – för att inte säga går sönder, borde sammanfattningsvis försäkras. Om du som många unga inte har råd med försäkring eller helt enkelt vill komma smart och billigt undan är ett mobilfodral eller ett väl utvalt mobilskal en bra väg att gå.

Ett fodral är ofta prisvärt samt både snyggt och skyddande – dessutom fungerar det ofta som plånbok eller miniväska. Du kan ha din smartphone lugnt och betryggande i väskan utan att riskera repor på skärmen, du kan också ha ett fodral som hänger runt halsen och det blir då nästan som ett smycke. Det finns tillnärmelsevis massor att välja bland och i alla tänkbara utföranden och färger – det tycks endast vara fantasin som sätter gränser. Vare sig du vill ha en svart och elegant eller en i stark röd ton kan du lätt hitta just det du vill ha.

I mobilskalhänseende finns det som många säkert vet en hel uppsjö av valbara skydd och marknaden är både lukrativ samt ständigt växande. I vår samtid är det en trend att vara unik och individuell, att personligheten ska lysa igenom med våra accessoarer är en viktig del i detta. Vare sig du vill designa ditt eget skal eller köpa ett custom-made finns det i stort sett inga hinder via nätet.

I Metro pratades det om den perfekta presenten till mannen som redan har det mesta. Ett förslag var just ett mobilskal, något som bevisligen är både snygg och smart för telefonen som lätt tappas i golv och spricker. För visst faller nog de flesta för ett stilrent mobilskal?

iphone-6

Hemliga funktioner du inte visste om

Expressen publicerade tidigare en rolig lista med allt som du kan göra med din Iphone som du förmodligen inte visste om. Här kan du klicka din in och läsa om de ofta små halvdolda men smarta funktionerna som förmodligen gör ditt användande av telefonen både snabbare och smartare. Vi publicerar en version av listan här nedan:

  1. Bokstavera ditt lösenord
  2. Se tidsangivelser i sms
  3. Ångra det du skrivit
  4. Bättre kalenderöversikt
  5. Caps Lock
  6. Vattenpass
  7. Ta flera bilder snabbt
  8. Fler tecken
  9. Ta ett foto med volymknappen
  10. Snabbare laddning