Lättare att cykla till jobbet

Nu ska det inte bara finnas möjlighet för pendlarna att åka bil till innerstaden. Det satsas nämligen en hel del på att det även ska bli möjligt att cykla. Flertalet cykelgarage kommer att upprättas för att få fler stockholmare att cykla till sina arbetsplatser.

3323871-cyklist-pratar-i-mobiltelefon

I ett inlägg vi tidigare skrivit, nämner vi att det ska byggas ett nytt bilgarage vid Stockholms tullar så att fler ska kunna parkera utanför stan.

”Men om man är så illa tvungen att ta bilen till stan varje dag är det tur att Stockholms stad just nu är i fullfärd med att bygga ett nytt garage med plats för 1 300 bilar under Hagastaden, vilket kommer bli Sveriges största underjordiska garage enligt DN.” Läs mer.

Byggs ett stort cykelgarage

Det är dock många som inte vill ta bilen till jobbet, utan som hellre cyklar dit. Därför står Stockholm i färd med att även bygga ett nytt cykelgarage, skriver Mitt I. Garagaget kommer vara det största i Stockholm med 700 platser och blir byggt på Södermalm vid Södra station. När man planerade inför bygget för Citybanan gjordes det klart att det behövdes ett cykelgarage nära stationen för alla pendlare. Man beslutade att parkytan intill Södra stations västra entré lämpade sig bäst. Satsningen med ett nytt cykelgarage gör man för att Stockholm stad har en vision om att bli en ”cykelstad i världsklass”. I garaget ska det även finnas möjlighet att hyra cyklar. I anslutning till cykelgaraget ska det även byggas bostäder och man har förhoppningar på att de inflyttade inte ska ha några behov av bil. Projektet med husbygget ska alltså kunna genomföras utan att öka bilismen i området.