Vattentätt och bärbart

Många av oss kan idag inte leva utan våra smartphones eller surfplattor. Detta kan ställa till problem om man gärna vistas i eller i närheten av vatten, men det finns lösningar att ta till.

Den som har en smartphone och gillar äventyr investerar med fördel i ett vattentätt och stöttåligt fodral till luren. Det finns flera modeller på marknaden, och de flesta av dem passar till mer än en telefon. Om du byter från Apple till Samsung, eller vice versa, kan du alltså behålla fodralet. Ett sådant fodral är Veho VSA-100-PG SAEM S6.

En vattentålig mobil

Men om du står i begrepp att byta mobil, fundera då på om det inte skulle vara mer praktiskt med en telefon som är vattentålig i sig själv. Tåliga smartphones är inte lika vanliga på marknaden som man skulle kunna tro, men de finns. En av de allra tåligaste är Cat S50, som tål både vatten och damm. Föga förvånande är den också större och tjockare än många andra mobiltelefoner. Vill man vara riktigt säker kan man naturligtvis förvara även denna telefon i ett vattentätt fodral, men se då till att hitta ett fodral som är tillräckligt stort för modellen i fråga.

Vattentålig platta

Även surfplattor finns i varianter som tål ett och annat. En sådan är Xperia Tablet Z3 Compact från Sony. Namnet Xperia känns kanske igen från en av Sony Ericssons sista smartphones, och faktum är att det också går att ringa med den här plattan.

Det rör sig inte om någon platta som ska tåla tuffa tag på allvar. För dessa syften finns det andra plattor, utvecklade för bl.a. byggbranschen. Men när det kommer till ”normala” plattor, där tillverkarna mest tävlar i tunnhet, lätthet och processorkraft, är Sony de enda som presenterar en beachvänlig lösning. Faktum är att Z3 även är poolvänlig, i alla fall så länge som man håller sig i den grunda delen: den klarar att doppas ned till 1,5 meters djup.

Mer om Z3 Compact finns att läsa här.