Utbilda dig innan du startar företag

Visst kan vem som helst starta företag men det är alltid bra om du kliver in i branschen rätt förberedd. Ju mer du vet desto fler framgångar kan du skörda. Med en YH-utbildning som ger intensiva och ganska kort studietid kan du bli redo att öppna upp din egen firma inom en snar framtid – med kunskap och erfarenhet i bagaget.

 En YH-utbildning är ofta det som krävs för att du ska bli en mångsidig och flexibel företagare som ingen kan lura. Det bästa är att du går ett komplett program och sedan kompletterar med diverse fördjupningar och fristående kurser för att bli en hejare på din bransch och den nisch du valt att arbeta inom. Nackademin är en yrkeshögskola med mängder med kursutbud och fristående kurser. Läs mer om Nackadmins YH här.

Viktigt med utbildning i den tekniskt utvecklande världen

Allt eftersom tekniken går framåt krävs det att vi hänger med i vardagen. Nya lösningar uppkommer ständigt och är det någon bransch du som egenföretagare kan tjäna pengar och ha något att hämta, så är det IT-branschen. Även digital marknadsföring och e-handel är smarta områden att nischa sig inom likaså de klassiska yrkena som sjuksköterska för att öppna egen skönhetssalong och så vidare.

När kriser i samhället inträffar, som tvingar oss till social distansering eller karantänliv, är det också extra viktigt att kunna vara uppfinningsrik inom media och digitalisering. Telefoner och datorer måste kunna gå på högvarv hela tiden och funktioner och innovativa lösningar i företags och människors vardag är nyckeln till framgång för alla samhällen. Yrkeshögskolorna har den fördelen att de alltid har koll på marknadens efterfrågan och anpassar sina utbildningar efter det. Det gör att de alltid ligger steget före och är branscheffektiva. Dessutom är utbildningarna relativt korta så du kan påbörja din egen företagarkarriär snarast!